

| |
وب : | |
پیام : | |
2+2=: | |
(Refresh) |
اسامی هفتاد و دو تن ازیاران امام حسین(ع):
۱-اسلم ترکى ۲-انس بن حارث کاهلى ۳-انیس بن معقل اصبحى ۴- ام وهب ۵-بریر بن خضیر ۶-بشیر بن عمر حضرمى ۷-جابر بن حارث سلمانى ۸-جبلة بن على شیبانى ۹-جنادة بن حارث انصارى ۱۰-جندب بن حجیر خولانى ۱۱-جون مولى ابو ذر غفارى ۱۲-جوین بن مالک ضبعى ۱۳-حبیب بن مظاهر ۱۴-حجاج بن مسروق ۱۵-حر بن یزید ریاحى ۱۶- حلاس بن عمرو راسبى ۱۷-حنظلة بن اسعد شبامى ۱۸-خالد بن عمرو بن خالد ۱۹-زاهر مولى عمرو بن حمق خزاعى ۲۰-زهیر بن بشر خثعمى ۲۱-زهیر بن قین بجلى ۲۲-زید بن معقل جعفى ۲۳- سالم مولى بنى المدینة کلبى ۲۴-سالم مولى عامر بن مسلم عبدى ۲۵-سعد بن حنظله تمیمى ۲۶- سعد بن عبد الله ۲۷-سعید بن عبد الله ۲۸-سوار بن منعم بن حابس ۲۹-سوید بن عمرو خثعمى ۳۰-سیف بن حارث بن سریع جابرى ۳۱-سیف بن مالک عبدى ۳۲-حبیب بن عبد الله نهشلى ۳۳-شوذب مولى شاکر ۳۴-ضرغامة بن مالک ۳۵-عابس بن ابى شبیب شاکرى ۳۶-عامر بن حسان بن شریح ۳۷-عامر بن مسلم ۳۸-عبد الرحمان بن عبد الرحمان بن عبد الله ارحبى ۳۹-عبد الرحمان بن عبد ربه انصارى ۴۰-عبد الرحمان بن عبد الله بن یزید عبدى ۴۱-عبید الله بن یزید عبدى ۴۲-عمران بن کعب ۴۳- عمار بن ابى سلامه ۴۴-عمار بن حسان ۴۵-عمرو بن جناده ۴۶-عمر بن جندب ۴۷-عمرو بن خالد ازدى ۴۸- عمر بن خالد صیداوى ۴۹-عمرو بن عبد الله جندعى ۵۰-عمرو بن ضبیعه ۵۱-عمرو بن قرضه ۵۲-عمر بن قرضه ۵۳-عمر بن عبد الله ابو ثمامه صائدى ۵۴-عمرو بن مطاع ۵۵-عمیر بن عبد الله مذحجى ۵۶-قارب مولى الحسین«ع» ۵۷-قاسط بن زهیر ۵۸-قاسم بن حبیب ۵۹-قرة بن ابى قره غفارى ۶۰-قعنب بن عمر ۶۱-کردوس بن زهیر ۶۲-کنانة بن عتیق ۶۳-مالک بن عبد بن سریع ۶۴-مجمع بن عبد الله عائذى ۶۵و۶۶-مسعود بن حجاج و پسرش ۶۷-مسلم بن عوسجه ۶۸-مسلم بن کثیر ۶۹-منجح مولى الحسین«ع» ۷۰-نافع بن هلال ۷۱-نعمان بن عمرو ۷۲-نعیم بن عجلان ۷۳-وهب بن عبد الله ۷۴-یحیى بن سلیم ۷۵-یزید بن حصین همدانى ۷۶-یزید بن زیاد کندى ۷۷-یزید بن نبیط.
پخش آنلاین صحنه جنگ حضرت عباس در فیلم مختار نامه
بازدید کنندگان میتونن روی لینک زیر کلیک کنن و فیلم رو به صورت آنلاین مشاهده کنند
امیدوارم تحت تاثیر قرار بگیرین
التماس دعا
اشعار زیبا و مذهبی ویژه ماه محرم
آنجا که اشک پای غمت پا گرفت و بعد…
بغضی میان سینه من جا گرفت و بعد…
وقتی که ذوالجناح بدون تو بازگشت
این دخترت بهانه بابا گرفت و بعد …
ابری سیاه بر سر راهم نشسته بود
ابری که روی صورت من را گرفت و بعد
انگار صدای مادری دلخسته می رسید
آری صدای گریه ی زهرا گرفت و بعد
همراه آن صدا تمامیِّ کودکان
ذکر محمدا و خدایا گرفت و بعد
هر کس که زنده بود از اهل خیام تو
مویه کنان شد و ره صحرا گرفت و بعد
دور از نگاه علمدار لشگرت
آتش به خیمه های تو بالا گرفت و بعد
پس بر سنان کنند سری را که جبرئیل
شوید غبار گیسویش از آب سلسبیل
این آیینهای عزاداری به فراخور فرهنگ و شیوههای مرسوم هر منطقه و استانی متفاوت است و از دیرباز همواره در قالب هیاتهای مذهبی و راهاندازی دستجات و تکایا برگزار شده است. با وجود گذشت بیش از یکهزار سال از مصیبت شهادت امام حسین(ع) و یاران وفادارش، نه تنها از عمق این حادثه کاسته نشده، بلکه هرچه میگذرد، عاشورا قلمروی گستردهتر شده و آیینهای عزاداری باشکوه بیشتری برگزار میشود. با نگاهی به تاریخ ایران درمییابیم که آیینهایی چون نخل گردانی و حمل تابوتهای تمثیلی شهدای کربلا در شهر، در زمان آلبویه مرسوم بوده و در زمان قاجار نیز ساختن تکیه دولت توسط ناصرالدین شاه موجب رونق گرفتن تعزیه شد.
در زمان سلطنت رضاخان میر پنج، برپایی تعزیه و نمایشهای تعزیه گونه به این بهانه که نوعی خرافات است، ممنوع اعلام شده بود ودر مقابل هیاتهایی توسط وی راهاندازی شد که در آن ارتشیان، درباریان و حتی خود شاه در ماه محرم در دستههای عزاداری شرکت میجستند. امروزه روضه خوانی و مداحی نسبت به دیگر آیینهای مرسوم همچون تعزیه خوانی، از توجه بیشتری برخوردار است. در این مطلب سعی شده گوشهای از آیینهای عزاداری شهرهای مختلف ایران در سوگ سالار و سرور شهیدان بازگو شود.
●آذربایجان
ماههای محرم و صفر در آذربایجان ماههایی است که مردم استاناعم از شیعه و سنی و حتی اقلیتها از هر حرکتی که به نوعی بیانگر سرور و طرب باشد ،دوری میجویند.
دراعتقادات محلی مردم استان توسل به دستههای عزاداری برای شفای بیماران از سالار شهیدان جایگاه ویژهای دارد طوری که بارها مشاهده شده بیمارانی از هموطنان مسیحی مقیم شهرهای استان نیز در مسیر دستههای عزاداری نشسته و از شهیدان کربلا طلب حاجت کردهاند.
در روزهای تاسوعا و عاشورا در مناطقی از شهرارومیه که جمعیتی از اقلیتهای دینی نیز در آن سکونت دارند مسیحیان زیادی را میتوان یافت که همراه با دیگر مردم در مسیر عبور دستهها قرار گرفته و برای امام حسین(ع) و شهدای کربلا اشک میریزند.
در عزاداریهای مردم آذربایجان غربی به مانند برخی مناطق کشور از نماد هایی مانند علم، کتل و اسب به عنوان مظهر ذوالجناح و گهواره به یاد حضرت اصغر طفل شیرخوار کربلا استفاده میشود که این سمبلها در ایجاد فضای حزن و اندوه به عزاداریها نقش موثری ایفا میکند.
به اعتقاد مردم منطقه دادن نذری به گهواره “علیاصغر” موجب شفای کودکان بیمار میشود و دادن نذر به ذوالجناح نیز موجب گشایش در کارها خواهد شد.
شبیهخوانی نیز از جمله آیینهایی است که معمولا در روز عاشورا در برخی از روستاهای شهرهای ارومیه، خوی، سلماس و ماکو انجام میگیرد که این شبیه – خوانیها به نوعی بازسازی صحنههای روز عاشورا در صحرای کربلاست و چگونگی به شهادت رسیدن یاران امام حسین (ع) و خود آن حضرت است.
پخش نذورات از جمله نان فتیر، شربت، شیر داغ و حلوا در امامزادهها مرسوم است و حتی در برخی از امامزادهها مردم گوسفند قربانی کرده و گوشت آن را در بین دستهها پخش میکنند.
در سحرگاه روز سوم که در ارومیه به آن “اهل قبیله” گفته میشود در برخی از مناطق تعدادی از جوانان در حالی که لباسهای عربی به تن کردهاند از مساجد خارج شده و اشعاری را به مضمون زیر میخوانند “ای اهل قبیله برویم جسم بیسر و بیکفن امام حسین (ع) را دفن کنیم .”
آمار
وب سایت:
بازدید دیروز : 2
بازدید هفته : 247
بازدید ماه : 115
بازدید کل : 215706
تعداد مطالب : 460
تعداد نظرات : 21
تعداد آنلاین : 1