

| |
وب : | |
پیام : | |
2+2=: | |
(Refresh) |
چگونه وضو بگیریم
برای انجام وضو. انسان باید ابتدا صورت را و سپس دست راست وبعد دست چپ را بشوید . و بعد باید مسح سر بکشد وبا دست راست پای راست و با دست چپ پای چپ را بکشد
توضیح اعمال وضو
مسأله 1- بعد از شستن صورت، باید دست راست و بعد از آن دست چپ را از آرنج تا سر انگشتها بشوید.
مسأله 2- براى آن که یقین کند آرنج را کاملاً شسته باید کمى بالاتر از آرنج را هم بشوید.
مسأله3- کسى که پیش از شستن صورت، دستهاى خود را تا مچ شسته، هنگام وضو بایدتا سر انگشتان را بشوید، و اگر فقط تا مچ را بشوید، وضویش باطل است.
مسح
مسأله 4- جاى مسح، یک قسمت از چهار قسمت سر، که بالاى پیشانى است (جلوى سر) مى باشد.
مسأله 5- مسح سر، به هر مقدار کافى است.
مسأله 5- مستحبّ است سر را به پهناى سه انگشت بسته و طول یک انگشت مسح کند.
وقت نماز و جهت نماز (قبله)
مُقَدَّمات نماز يا كارهاى پيش از نماز بر دو نوع هستند: أ ـ مقدمات مستحب نماز, مانند خواندن اذان و اقامه پيش از نمازهاى واجب شبانه روزى . ب ـ مقدمات واجب نماز كه به آنها <شرايط نماز> نيز مى گويند و آنها عبارتند از:
1ـ وقت نماز
بسيارى از نمازها وقت معيّنى دارند, يعنى اگر نمازهاى خود را در آن وقت معيّن خوانديم نمازمان صحيح است . و اگر پيش از وقت يا پس از وقت آن خوانديم , نمازمان باطل است . يكى از اين نمازها, نمازهاى واجب پنجگانهء يَوميه (شبانه روزى ) است كه وقت آنها به اين صورت است : وقت نماز صبح : از اذان صبح تا طلوع آفتاب است . وقت نماز ظهر و عصر: از اول ظهر شرعى تا مغرب شرعى است . وقت نماز مغرب و عشا: از اول مغرب شرعى تا نصف شب است . به نمازى كه در وقت معيّن خودش خوانده مى شود <نماز اَدا> مى گويند; مثلاً اگر نماز صبح پس از اذان صبح و پيش از طلوع آفتاب خوانده شود, به آن , نماز ادا مى گويند. به نمازى كه در وقت معيّن خودش خوانده نمى شود, و به جاى آن پس از وقت معيّن خودش خوانده مى شود <نماز قَضا> مى گويند; مثلاً اگر نماز صبح پيش از طلوع آفتاب خوانده نشود و به جاى آن پس از طلوع آفتاب خوانده شود, به آن , نماز قضا مى گويند. بايد مواظب بود كه نمازهايمان قضا نشود, يعنى هر نمازى در وقت معيّن خودش خوانده شود, ولى هرگاه نماز واجبى در وقت معيّن خودش خوانده نشد, بايد قضاى آن را به جا آورد.
2ـ قبله و جهت نمازخانهء كعبه (يا همان خانهء خدا) كه در (شهر) مَكّهء مُعَظَّمه مى باشد, قِبله است و بايد روبه روى آن نمازدخواند(1), ولى كسى كه دور است (2) اگر طورى بايستد كه بگويند رو به قبله نماز مى خواند كافى است ...(م 776.
1ـ بهجت : و همين قدر كه گمان بكند روبه روى قبله است و گمان او عُقَلايى باشد كافى است (م 650.
2ـ زنجانى : بايد روبه روى آن نماز خواند و اگر طورى بايستد كه بگويند رو به قبله نماز مى خواند, كافى است ... (م 784.
از جمله امور اخلاقی که پیامبر اکرم (ص) و ائمه اطهار(ع) به آن سفارش فرموده اند، و یکی از فضایل اخلاق اجتماعی شمرده می شود، عیادت و ملاقات از بیماران است. روایات بسیاری در این باره نقل شده است که به چند نمونه بسنده می شود:
1. پیامبر اکرم(ص) فرموده است: «هر که مریضى را عیادت کند، منادىاى از آسمان او را به اسم ندا کند ... پاک شدى و مسیرت پاک شد، و [با این کار] بهشت را جایگاه خود قرار دادی».[1] و «هر که مریضى را براى خدا عیادت کند، بیمار براى او چیزى از خدا نخواهد جز آنکه خداوند آن را مستجاب نماید».[2]
2. امام صادق(ع) می فرماید: «هر کس به عیادت بیمارى برود، هفتاد هزار فرشته او را همراهی کرده و براى او طلب آمرزش مىکنند تا هنگامى که به جایگاه خود باز گردد».[3]
گفتنی است که عیادت بیمار دارای آدابی است؛ مانند این که مراعات حال بیمار بشود و نباید طولانی شود، بلکه زمان کمتری پیش او بماند؛ همان طور که پیامبر اکرم(ص) فرمود: «پر اجرترین عیادت کنندگان، آن کسى است که کمتر پیش بیمار بنشیند».[4] و امام علی(ع) فرمود: «عیادت کامل آن است که دستت را بر بازوى بیمار بگذاری و زود بر خیزى که عیادت احمق و پر حرف براى مریض از بیمارى او سخت تر است».[5]
این پرسش، پاسخ تفصیلی ندارد.
[1]. طبرسى، حسن بن فضل، مکارم الأخلاق، ص 361، شریف رضى، قم، چاپ چهارم، 1370ش.
[2]. همان.
[3]. شیخ حرّ عاملى، وسائل الشیعة، ج 2، ص 415، ح 2، مؤسسه آل البیت(ع)، قم، چاپ اول، 1409ق.
[4]. مکارم الأخلاق، ص 361.
[5]. همان، ص 360.
کد کتاب:
253/3سال تحصیلی:
92-93دوره تحصیلی:
|
![]() |
دریافت فایل کامل کتاب:
برای دریافت فایل بخشی از کتاب، روی موضوع مورد نظر کلیک کنید:
|
کد کتاب:
251/2سال تحصیلی:
92-93دوره تحصیلی:
|
![]() |
دریافت فایل کامل کتاب:
برای دریافت فایل بخشی از کتاب، روی موضوع مورد نظر کلیک کنید:
|
ثواب روزه اول ماه شعبان
ثواب روزه اول ماه شعبان
قال رسول الله صلی الله علیه و آله :
مَنْ صَامَ أَوَّلَ یَوْمٍ مِنْ شَعْبَانَ کَتَبَ اللَّهُ لَهُ سَبْعِینَ حَسَنَةً الْحَسَنَةُ تُعَادِلُ عِبَادَةَ سَنَة
پیامبر (ص) فرمود: هر کس روز اول ماه شعبان را روزه بگیرد، خداوند هفتاد حسنه براى او مىنویسد که هر حسنه با عبادت یک سال برابر است.
قال الصادق علیه السلام :
یَقُولُ مَنْ صَامَ أَوَّلَ یَوْمٍ مِنْ شَعْبَانَ وَجَبَتْ لَهُ الْجَنَّة
هر کس روز اول ماه شعبان را روزه بگیرد، حتما بهشت بر او واجب مىشود
برگرفته از : ثواب الأعمال و عقاب الأعمال با ترجمه بندرریگی / ثواب روزه شعبان / صفحه ۱۲۷
حکم آب انگور جوش آمده
حکم آب انگور جوش آمده
پایگاه اینترنتی خورشید شیعه این بار برای شما بازدیدکنندگان عزیز احکام آموزشی جدیدی را آماده کرده است. این احکام تحت عنوان “آب انگر جوش آمده” تهیه شده است. امیدواریم که مورد رضایت شما قرار بگیرد. التماس دعا
آیت الله سیستانی (حفظه الله) : پاک، ولی خوردن آن حرام است.
آیت الله وحید خراسانی (حفظه الله) : اگر انگور یا آب انگور به واسطه پختن جوش بیاید ، پاک ولى خوردن آن حرام است ، و اگر به غیر آتش جوش بیاید خوردن آن حرام و بنابر احتیاط نجس است.
آیت الله خویی (رحمت الله علیه) : پاک، ولی خوردن آن حرام است.
آیت الله تبریزی (رحمت الله علیه) : پاک، ولی خوردن آن حرام است.
آیت الله فاضل (رحمت الله علیه) : پاک، ولی خوردن آن حرام است.
آیت الله صافی (حفظه الله) : پاک، ولی خوردن آن حرام است.
آیت الله گلپایگانی (رحمت الله علیه) : پاک، ولی خوردن آن حرام است.
آیت الله شبیری زنجانی (حفظه الله) : بنار بر احتیاط نجس ولی خوردن آن حرام است.
آیت الله بهجت (رحمت الله علیه) : نجس و بنابر احتیاط خوردن آن حرام است.
آیت الله اراکی (حفظه الله) : نجس و بنابر احتیاط خوردن آن حرام است.
امام خمینی (رحمت الله علیه) : مست کننده باشد نجس است. مست کننده نباشد پاک است ولی خوردنش حرام است.
آیت الله خامنه ای (حفظه الله) : مست کننده باشد نجس است. مست کننده نباشد پاک است ولی خوردنش حرام است.
آیت الله مکارم (حفظه الله) : به خودی خود جوش بیاید حرام و نجس، با حرارت جوش بیاید پاک ولی حرام است.
آیت الله نوری (حفظه الله) : به خودی خود جوش بیاید حرام و نجس، با حرارت جوش بیاید پاک ولی حرام است.
استفتائات درباره اعتکاف
استفتائات درباره اعتکاف از آیت الله سیستانی
۱ پرسش: اگر روزه برای کسی ضرر داشته باشد اعتکاف او چه حکمی دارد؟
پاسخ: نمی تواند معتکف شود.
2 پرسش: اگر زنی روز آخر اعتکاف دچار عذر شرعی شود آیا اعتکاف در سال بعد بر او واجب است؟
پاسخ: واجب نیست.
۳ پرسش: ملاقات وگفتگوی اعتکاف کننده با اعضای خانواده اش، همسر، خواهر، مادر در طول اعتکاف چه حکمی دارد؟
پاسخ: اشکال ندارد.
۴ پرسش: در ایام اعتکاف در مسجد دانشگاه، رفتن به کلاس و شرکت در درس جایز است ؟
پاسخ: موجب بطلان اعتکاف است .
۵ پرسش: گفتگو با تلفن همراه در مسجد در ایام اعتکاف جایز است ؟
پاسخ: مانعی ندارد .
۶ پرسش: آیا می توان در ایام البیض ( اعتکاف ) نیت به روزه قضاء عن ماء فی الذمه گرفت؟
پاسخ: اشکال ندارد .
۷ پرسش: آیا میتوان برای غسل ام داوود از محل اعتکاف خارج شد ؟ بر فرض خروج باعث بطلان اعتکاف میشود ؟ و چه احکامی از قبیل قضا و کفاره بر مکلف واجب میشود ؟
پاسخ: جایز نیست خارج شود زیرا استحباب ان ثابت نیست و اگر خارج شد کفاره ندارد ولی اگر نذر کرده باشد باید دوباره انجام دهد و اگر نذر معین بوده یا در روز سوم بوده احتیاطا باید قضا کند.
امام محمد باقر از امیر المومنین (ع) روایت فرموده: هنگامی كه آیت الكرسی نازل شد رسول خدا (ص) فرمود آیه الكرسی آیه ای است كه از گنج عرش نازل شده و زمانی كه این آیه نازل گشت هر بتی كه در جهان بود با صورت به زمین خورد.
در این زمان ابلیس ترسید و به قومش گفت :”امشب حادثه ای بزرگ اتفاق افتاده است باشید تا من عالم را بگردم و خبر بیاورم.
ابلیس عالم را گشت تا به شهر مدینه رسید مردی را دید و از او سوال كرد: ” دیشب چه حادثه ای اتفاق افتاد”
مرد گفت “رسول خدا فرمود:” آیه ای از گنج های عرش نازل شد كه بت های جهان به خاطر آن آیه همگی با صورت به زمین خوردند. ابلیس بعد از شنیدن حادثه به نزد قومش رفت و حادثه را به آن ها خبر داد.
===================
آیت الكرسی سید آیات قرآن
پیامبر به حضرت علی (ع) فرمود: ” یا علی ! من سید عربم-مكه سید شهر هاست- كوه سینا سید همه كوه هاست- جبرئیل سید همه فرشتگان است – فرزندانت سید جوانان اهل بهشتند- قرآن سید همه كتاب هاست – بقره سید همه سوره های قرآن است – ودر بقره یك آیه است كه آن آیه 50كلمه دارد و هر كلمه 50 بركت دارد و آن آیت الكرسی است.
================================
امام جعفر صادق(ع): در جواهر القرآن مسطور است که هر سوره (فاتحه) را میان نافله صبح و نماز صبح بخواند به نیت صحت از آن بیماری شفا یابد.
آثار و بركات سوره
1) شفا دهندگی
در این باره در سخنی از امام باقر علیه السلام آمده است: هر كس سوره حمد و سوره توحید او را شفا ندهد هیچ چیز دیگری او را شفا نخواهد داد همه بیماری ها با این دو سوره درمان می شود.(9)
2) درمان تب
هر كس كه حضرت زهرا سلام الله و فرزندانش را دوست دارد و دچار بیماری تب شود سوره توحید را 1000 بار بخواند آنگاه خداوند را به حق فاطمه قسم دهد كه شفا خواهد گرفت.(10)
3) درد چشم
از امام صادق علیه السلام نقل شده است: هر كس این سوره را بر درد چشم بخوانند به قدرت خداوند دردش آرام می گیرد.(11)
4) درد دندان
از امام باقر علیه السلام نقل شده: هر گاه احساس درد دندان كردی سوره حمد و توحید را بخوان در حالی كه دست خود را بر موضع درد گذاشته ای و پس از ان ایه 88 سوره نمل را قرائت كن دردش ارام می گیرد.(12)
5) امنیت
امنیت خواهی و پرهیز از خطرات و حوادث ناگوار از خواسته های اولیه و همیشگی انسان هاست و مردم از هر گونه حادثه و بدی ای که زندگی آرام و بی دردسر آنها را دچار تشویش و گرفتاری کند مخالفند و در پی دستاویز هایی برای امان جویی از این ناگواری ها هستند. سوره توحید از این دستاویزهای محکم الهی است که به وسیله آن می توان خود را در آغوش امیت الهی قرار داد . مواردی که به امنیت جویی از سوره توحید سفارش شده است از این قرار است:
الف: هنگام سفر
از رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلم روایت شده: هر كس كه می خواهد به سفری برود دو طرف چهارچوب در را بگیرد و 11 بار توحید را قرائت نماید خداوند پاسبان او خواهد بود تا به منزلش بازگردد.(13)
ب: هنگام خروج از خانه
امام صادق علیه السلام می فرماید: هر كس هنگام خرج از منزل 10 مرتبه سوره توحید را بخواند هموراه در حفظ و حراست خداوند است تا به خانه بازگردد.(14)
ج: وارد شدن بر حاكم یا قدرتمند
از رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلم روایت شده: هر وقت بر حاكم یا ستمگری وارد شوی در حالی كه به او نگاه می كنی سوره توحید را سه مرتبه بخوان و دست چپت را مشت كن و برا این حال باشد تا از نزد او بیرون می روی.(15)
امام صادق علیه السلام نیز فرموده اند: هر کس پیش از رفتن به نزد قدرتمند و زورگویی سوره توحید را قرائت کند خداوند به واسطه آن مانع زیان دیدن او می شود.(16)
د: هنگام خواب
امیرالمؤمنین علی علیه السلام فرمودند: هر كس هنگام خوابش سوره توحید را قرائت نماید خداوند50 فرشته را مأمور حراست و نگهبانی او قرار می دهد.(17)
6) رفع فقر و تنگدستی
از امیر المؤمنین علیه السلام روایت شده است: هر وقت وارد منزل می شوید سوره تحید را بخوانید زیرا این كار فقر را از بین می برد. (18)
7) بخشش گناهان
قرائت سوره توحید از عوامل پاک شدن گناهان است . رسول خدا صلی الله علیه وآله وسلم فرموده اند: هر کس در شب یا روز جمعه ، 200 مرتبه سوره توحید را در نماز 4 رکعتی (2تا دو رکعت) بخواند یعنی درهر رکعت بعد از حمد 50 بار توحید را بخواند گناهانش بخشیده می شود هر چند به اندازه دریا باشد. (19)
در فقه الرضا امده است: هر كس سوره توحید را 21 بار بخواند خداوند قصری در بهشت برای او بنا می كند و هر كس 41 بارقرائت كند خداوند همه گناهانش از گذشته و اینده را می آمرزد.(20)
امام صادق علیه السلام در این باره فرمودند: هر كس این سوره را در هنگام خواب بخواند خداوند گناهان 50 سال گذشته اش را می بخشد. (21)
8) استجابت دعا
رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلم در بیان شرایط یك نماز فرمودند: در ركعت اول پس از حمد و توحید را بخواند زیرا دعای پس از آن مستجاب می شود و بدین وسیله دعای قنوت آن نیز مستجاب می گردد.(22)
در سخن امام باقر علیه السلام آمده است: هر کس سوره توحید را یک بار بخواند مایه ایجاد برکت بر او می شود و هر کس این سوره را دو بار بخواند بر او و خانواده اش برکت داده می شود و اگر آن را سه بار قرائت نماید به او و خانواده و همسایگانش برکت داده می شود. (24)
9) امان از گناه
امیرالمومنین علی علیه السلام فرمودند: هر کس نماز صبح را بر پا دارد و پس از نماز در جایش بنشیند و سوره توحید را 11 مرتبه قبل از طلوع خورشید قرائت کند آن روز مرتکب گناه نمی شود هر چند شیطان به سوی او طمع کند. (23)
10) برکت
ایجاد برکت در عمر، زندگی ، کار ، مطالعه،… از عوامل موفقیت در این کارهاست. عوامل بسیاری برای انسان ایجاد برکت می کنند و اسباب زیادی مانع برکت هستند. قرائت سوره توحید از عوامل ایجاد برکت است.
در سخن امام باقر علیه السلام آمده است: هر کس سوره توحید را یک بار بخواند مایه ایجاد برکت بر او می شود و هر کس این سوره را دو بار بخواند بر او و خانواده اش برکت داده می شود و اگر آن را سه بار قرائت نماید به او و خانواده و همسایگانش برکت داده می شود. (24)
ختومات مجرب
از رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلم روایت شده است: در روز 5شنبه چهار ركعت نماز بجای آورد یعنی در هر دو ركعت یك سلام و به این شكل عمل كند:
1- ركعت اول: سوره حمد و توحید 11 مرتبه
2- ركعت دوم: سوره حمد و توحید 21 مرتبه
3- ركعت سوم: سوره حمد و 31 مرتبه نوحید
4- ركعت چهارم: سوره حمد و 41 مرتبه توحید را بخواند و بعد از فارغ شدن از نماز، 51 مرتبه توحید را بخواند و 51 مرتبه صلوات بفرستد و پس از آن به سجده رود و در سجده 100 مرتبه بگوید: «یا الله یا الله» بعد از آن دعا كند به آنچه می خواهد می رسد.
آمار
وب سایت:
بازدید دیروز : 91
بازدید هفته : 1737
بازدید ماه : 1605
بازدید کل : 217196
تعداد مطالب : 460
تعداد نظرات : 21
تعداد آنلاین : 1